فیزیوتراپی درمنزل
فیزیوتراپی درمنزل را خیلی ها ممکن است نیاز داشته باشند. چون گاهی تعداد جلسات فیزیوتراپی خیلی زیاد است وهر بار باید زمان زیادی را برای رفت و آمد صرف کند تا بتواند یک جلسه فیزیوتراپی داشته باشد.
اما با فیزیوتراپی درمنزل نیازی به خارج شدن بیمار از خانه نیست و گرما و سرمای بیرون را نمی چشد و بدون اینکه آلودگی هوای تهران را تجربه کند، جلسات فیزیوتراپی را انجام می دهد.
جلسات فیزیوتراپی در منزل در کمترین زمان ممکن انجام می شود. بیمارانی که مشکلات زیر را دارند می توانند برای فیزیوتراپی در منزل اقدام کنند:
- دچار شکستگی اندام شده اند
- آسیب نخاعی دیده اند
- تحت عمل جراحی قرار گرفته اند
این بیماران پس از عمل نیاز به بازتوانی و فیزیوتراپی دارند و فیزیوتراپی یکی از فاکتورهای مهم در سلامتی آنان به حساب می آید.
اما گاهی برخی از افراد قادر نیستند به مراکز درمانی برای فیزیوترپی مراجعه کنند و مجبورند فیزیوتراپی درمنزل را داشته باشند. مراکز درمانی ای وجود دارند که که خدمات فیزیوتراپی درمنزل ارائه می دهند و باعث رفاه حال بیماران می شوند.
فیزیوتراپی در منزل تهران چه مزایایی دارد؟
مشغلههای زیاد امروزی زندگی شهرنشینی سبب شده امکان بردن بیمارانی که توان حرکتی کمی دارند به مراکز فیزیوتراپی و توانبخشی دشوار باشد. به همین دلیل فیزیوتراپی درمنزل به کمک این افراد می آید و این خدمات را در منزل به آنان ائه می دهد.
بیماران می توانند با داشتن فیزیوتراپی در منزل از خدمات زیر بهره مند شوند:
- کار درمانی
- فیزیوتراپی
- ویزیت
- ماساژ در منزل
- گفتار درمانی
- پرستاری
- نیازنداشتن به مراکز درمانی سطح شهر
- عدم تحمل ترافیک و شلوغیهای آزار دهنده شهر
با وجود این که خدمات فیزیوتراپی در منزل به صورت ۲۴ ساعته به بیماران ارائه میشود، بنابراین نیازی به مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی مشخص نخواهند داشت.
برای دریافت خدمات مورد نیاز فیزیوتراپی در منزل کافی است در هر ساعتی از شبانه روز با مراکز توانبخشی تماس حاصل نمایند تا پرسنل حرفهای این مراکز در اسرع وقت در محل حاضر شوند و خدمات فیزیوتراپی و… را ارائه کنند.
ایستادن در صفهای طولانی در کلینیک ها برای بیماران و سالمندان بسیار سخت است. به گونهای که افراد زیادی به دلیل صفهای انتظار طولانی، در دریافت خدمات توانبخشی تعلل میکنند؛ اما با وجود ارائه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی در منزل نیازی به تحمل صفهای طویل و طولانی نخواهید داشت.
ارائه خدمات فیزیوتراپی درمنزل توسط خانم و آقا
یکی از مهمترین خدماتی که توسط مرکز توانبخشی در منزل ارائه میشود، ارائه خدمات فیزیوتراپی در منزل توسط خانم است.
این خدمات برای بانوان بسیار با ارزش است؛ زیرا در بسیاری از مراکز درمانی کلیه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی صرفاً توسط آقایان ارائه میشود. بنابراین بانوان احساس راحتی نمی کنند.
به همین دلیل امکان ارائه خدمات فیزیوتراپی در منزل توسط خانم ارائه می شود تا بانوان بدون دغدغه و نگرانی بتوانند کلیه خدمات توابخشی و فیزیوتراپی را داشته باشند.
فیزیوتراپی در منزل توسط خانم از شیوه های ارائه خدمات فیزیوتراپی است که خیلی مورد توجه واقع شده است.
فیزیوتراپی در منزل در شهرهایی مثل تهران که تردد و ترافیک بالایی دارندبسیار کارآمد می باشد.
فیزیوتراپی در منزل برای سالمندان
انتظار در صفهای طولانی در کلینیک ها برای بیماران و سالمندان بسیار سخت می باشد.
به گونهای که افراد زیادی به دلیل اینکه توان ایستادن در صفهای انتظار طولانی را ندارند، در دریافت خدمات توانبخشی تعلل میکنند؛ اما با وجود ارائه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی در منزل نیازی به تحمل صفهای طویل و طولانی نخواهید داشت.
فیزیوتراپی در منزل یکی از خدمات توانبخشی ارزشمند است که به بیماران ارائه میشود.
بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری های زیر دچار درجاتی از مشکلات حرکتی می باشند.
- ام اس
- فلج مغزی
- سکته مغزی
- افراد سالمند دچار درجاتی از مشکلات حرکتی
با دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل نیاز به جابجایی بیمار و بروز مشکلات برای وی و اطرافیان نخواهد بود و بیمار می تواند براحتی در کنار اعضای خانواده خدمات فیزیوتراپی در منزل را دریافت نماید.
فیزیوتراپی در منزل
با یک تماس فیزیوتراپیست در منزل بیمار حاضر میشود و خدمات زیر را به بیمار ارائه می دهد:
- فیزیوتراپی
- توانبخشی
- کاردرمانی
- گفتار درمانی
- ماساژ درمانی
- و …
برای دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل فقط از فیزیوتراپیست دارای تخصص و تجربه لازم کمک بگیرید تا بهترین نتیجه درمانی را بگیرید.
هدف از فیزیوتراپی در منزل
دیدگاه منحصر به فردمتخصص فیزیوتراپی از بیمار و شناخت ویژه اش از عملکرد و ساختار طبیعیاندام ها در کنار معاینه و ارزیابی دقیق و حرفه ای به وی این توانایی را می دهد تا بیماران را در جهت رسیدن به اهداف زیر یاری دهد:
- پیشگیری از بیماری ها
- تطابق افراد با محیط کار
- افزایش کیفیت زندگی افراد
- کاهش نیاز به برخی جراحی ها
- عدم نیازبه درمان های دارویی طولانی مدت که با عوارض همراهند
خدمات فیزیوتراپی در منزل
انواع خدمات فیزیوتراپی در خانه جهت درمان مشکلات حرکتی ناشی از بیماریهای زیر می باشد:
- دیسک کمر و گردن
- آسیبهای مفصلی
- پوکی استخوان
- ام اس
- پارکینسون
- گیلن باره
- فلج بلز صورت
- فلج مغزی و نخاعی و…
از جمله خدمات فیزیوتراپیست در منزل
- معالجه آسیبهای اعصاب مرکزی و محیطی
- فیزیوتراپی سکته مغزی
- آسیب های ورزشی
- بیماریهای روماتیسمی
- عضلانی
- توانبخشی قلبی
- تنفسی
- فیزیوتراپی زنان باردار
- کار درمانی و ماساژ در منزل
فیزیوتراپیست در منزل
مراجعه کردن به محیط و فضای تمیز و اختصاصی در کلینیک فیزیوتراپی لازم است اما برای همه اقشار راحت و یا حتی امکان پذیر نمی باشد.
حتی اگر کسی برای مراجعه به کلینیک هم مشکلی نداشته باشد و شرایط طاقت فرسای ترافیک را تحمل کند بازهم روزهایی پیش خواهد آمد که امکان مراجعه حضوری در کلینیک امکان پذیر نمی باشد.
شاید از درد زیادی رنج می برید که نمی توانید رانندگی کنید و یا از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید و یا شاید هم شخصی برای مراقبت از فرزند نوزاد شما در خانه نباشد.
مشکلات و سختی های زندگی و مشغله کاری می تواند در بعضی از روزها شما را بسیار درگیر کند.
مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی برای شما سخت خواهد شد بنابراین خدمات فیزیوتراپی در منزل برای راحتی و آرامش خیال شما به صورت حرفه ای فراهم شده است تا انواع خدمات فیزیوتراپی درمنزل را به شما ارائه دهد.
چه زمانی تعویض مفصل زانو توصیه می شود
در صورت بروز علائم و نشانه های زیر، جراحی تعویض مفصل زانو توصیه می شود:
۱-درد و سفتی در مفصل، به گونه ای که مانع از انجام کارها و فعالیت های روزانه فرد شود
۲-دردی که حتی به هنگام خواب و استراحت نیز احساس می شود
۳-عدم بهبود درد با روش های غیر جراحی، مصرف دارو و یا فیزیوتراپی
۴-التهاب و تورم زانو
۵-تغییر شکل و فرم زانو
فیزیوتراپی زانو بعد از جراحی چگونه است
چگونگی تشخیص بهترین درمان زانو درد با کاردرمانی زانو در منزل
درد زانو با توجه به علائم بیماری، سابقه بیمار، ام آ ای ، عکس برداری رادیولوژی توسط پزشک معالج تشخیص داده می شود.پزشک متخصص معالج یا فیزیوتراپیست وضعیت زانو را برای بررسی موارد زیر معاینه می کند:
۱-درد یا ناراحتی هنگام صاف کردن یا خم کردن زانو
۲-احساس درد در مفصل زانو
۳-ایجاد محدودیت در حرکت زانو
۴-ضعیف شدن عضلات اطراف زانو
۵-ناراحتی در زانو در هنگام وارد شدن فشار یا وزن بر روی زانو در هنگام ایستادن یا راه رفتن
علاوه بر این فیزیوتراپیست وضعیت استفاده از زانوی آسیب دیده را در فعالیت های روزانه بیمار ارزیابی می کند و به همین منظور، فیزیوتراپیست ممکن است از آزمایش هایی همچون آزمایش لی لی کردن بر روی یک پا، آزمایش راه رفتن ۶ دقیقه ای و آزمایش بلند شدن و حرکت کردن استفاده کند.
دوره نقاهت بعد از عمل پروتز زانو چقدر طول میکشد
بهطور معمول همه بیماران دوره نقاهت خود را با سرعت طی میکنند. متخصص به بیمار خواهد گفت که زمان بازگشت به فعالیتهای عادی روزانه تان چه زمانی است. در این جا به بعضی از این دستورالعملها اشاره میکنیم:
۱-کارهای خانه: ۳ تا ۶ هفته،
۲-فعالیت جنسی: ۴ تا ۶ هفته،
۳-کار بیرون از منزل: ۶ تا ۸ هفته،
۴-شنا کردن: ۶ تا ۸ هفته،
۵-رانندگی کردن: ۶ تا ۸ هفته برای زانوی راست. اگر زانوی چپ تعویض شده، بعد از یک هفته هم میتوانید رانندگی کنید
حرکات فیزیوتراپی کمردرمنزل
زمانی که فرد به علت عمل جراحی و یا مشکلات زمینه ای و فیزیکی مجبور به استراحت مطلق طولانی در منزل است ، مستعد ایجاد آسیب در ستون فقرات می شود. یکی از اقدامات مهم در این هنگام انجام فیزیوتراپی به ویژه فیزیوتراپی کمر می باشد. در ابتدا با ارزیابی صحیح و شناخت دقیق مشکلات بیمار، متخصص فیزیوتراپی شروع به استفاده از مدالیته های ضد درد و التهاب و نیز آموزش تمرینات کاهش بر روی ستون فقرات و تمرینات ثباتی می کند.زمانی که عضلات ناحیه دچار گرفتگی و نقاط ماشه ای شده باشند، متخصص فیزیوتراپی با درمان دستی و ماساژهای مناسب، اقدام به رفع گرفتگی ها می کند.مرحله ی بعدی ، انجام تمرینات به صورت روزانه و اصلاح سبک زندگی و کار توسط خودبیمار است.در این مرحله آموزش رفع گرفتگی های عضلانی و تمرینات کاهش فشار بر روس ستون فقرات نیز انجام می شود.
فواید فیزیوتراپی برای دیسک کمر در دو مرحله نمایان است
۱- پیشگیری ( جلوگیری از بروز دیسک کمر و یا تشدید آن)
۲- درمان ( کاهش کمر درد و درمان دیسک کمر )
دیسک ها را همانند واشرهای بین مهرهای کمر در نظر بگیرید ، که هدف آنها کاهش فشار بین مهره ای در هنگام انجام حرکات است. برخی از حرکات فشار بیش از حد به دیسک ها وارد می کند و به مرور باعث بیرون زدگی دیسک می شود. در این حالت دیسک کمر یا به سمت کانال تخاع می رود و یا یه سمت ریشه های عصب
**.اگر دیسک کمر به سمت کانال نخاع بیاید علائمی مانند گزگز ، مور مور ، ضعف و خستگی اندامها را مشاهده می کنیم. در این حالت انجام فعالیتهای روزانه برایش سخت می شود.
**اگر دیسک به طرف ریشه های عصب برود علامت اصلی آن احساس درد است. این درد ها ممکن است بصورت انتشاری از نوک انگشتان تا باسن و ناحیه لگن منتشر شوند.
فیزیوتراپی درمنزل پس از عمل جراحی کمر چگونه است
فیزیوتراپی به موقع پس از فیزیوتراپی کمر می تواند در کاهش عوارض جراحی، بهبود قدرت و ثبات ناحیه کمری و جلوگیری از بازگشت علائم تاثیری داشته باشد. بعد از جراحی چسبندگی بافت های اطراف عاملی است که در صورت برطرف نشدن میتواند منجر به ایجاد عوارض و علائمی برای بیمار شود که این عامل با برخی مدالیته های فیزیوتراپی از جمله لیزر و هم چنین تمرینات صحیح و به موقع و توصیه های لازم به منظور تعدیل فعالیت فیزیکی بیمار به خوبی قابل کنترل می باشد.آموزش بیمار قسمت مهمی از فیزیوتراپی است که در این راستا نحوه وضعیت بدنی مناسب،نشستن،ایستادن،خوابیدن،فعالیت های تکراری مثل خم شدن به جلو،نحوه بلند کردن اجسام به بیمار آموزش داده می شود.تمرین درمانی بخش مهم دیگری در فیزیوتراپی بعد از جراحی می باشدکه با تمرینات ساده آغاز وتحت نظارت متخصص فیریوتراپی به تمرینات پیشرفته تری که در نهایت باعث بهبود قابلیت حرکت می شود،تغییر میکند.
انواع فیزیوتراپی کمر درمنزل در زمان بارداری
در دوران بارداری تغییراتی از جمله تغییرات هورمونی که باعث تغییر در قوام رباط های مفاصل بدن و شل شدن آنها، تغییر مکان مرکز ثقل بدن،افزایش وزن و تغییر راستای صحیح بدن در مادر صورت می گیرد که می تواند باعث ایجاد کمردرد آنها در این دوران شود. این تغییرات می تواند منجر به درد،استفاده بیش از حد در برخی عضلات و کاهش انعطاف پذیری تعدادی از عضلات و به طور کلی کاهش فعالیت بدنی شود. پس از معاینه و توجه به شرایط خاص هر بیمار توسط متخصص فیزیوتراپی تمریناتی تجویز می شود که می تواند باعث کاهش مشکلات و کاهش فشار وارد به ستون فقرات شود. انجام این تمرینات هم چنین در کاهش دردهای زمان بارداری و عوارض بارداری و دوران بعد از زایمان موثر می باشد. نکته مهم و قابل توجه این است که فیزیوتراپی کمر در دوران بارداری ضرری نداشته است
جمع بندی :
دیسک کمر یکی از بیماری های شایع می باشد که بیشتر افراد در طول عمر خود دچار آن می شوند. برای درمان دیسک کمر روش های متفاوتی وجود دارد. روش های غیر جراحی و جراحی ، که بیشتر روش های غیر جراحی را ترجیح می دهند. مگر این که وضعیت بیمار شدید باشد. فایده فیزیوتراپی به خاطر این است که یکی از روش های غیر جراحی دیسک کمر می باشد. درمان های غیر فعال و درمان فعال از فواید فیزیوتراپی برای دیسک کمر می باشد
حامد احمدی گل – متخصص فیزیوتراپی(۰۹۱۲۸۳۳۲۸۲۱)