متخصص های ارتوپد تهران
متخصص های ارتوپد تهران
متخصص های ارتوپد تهران :ارتوپدی شاخه ای از جراحی است که در حیطه سیستم حرکتی بدن فعالیت دارد. سیستم حرکتی شامل : استخوانها، مفل ها ذ، عضلات و دیگر بافتهایی است که در اندام های حرکتی وجود دارند.ارتوپدی گرچه یک شاخه از علم جراحی به حساب می اید ولی این بدان معنا نیست که کار متخصص های ارتوپد تهران فقط جراحی باشد.
متخصص های ارتوپد تهران هر بیماری که به نحوی بر سیستم حرکتی یا لوکوموتور بدن انسان تاثیر میگذارد را مورد توجه قرار میدهد.دست ها و پاها و کمر و گردن و لگن و دردهای این مناطق و محدودیتهای حرکتی و تغییر شکل اندام ها و لنگ ش همه در دایره فعالیت ارتوپدی است.
کار متخصص های ارتوپد در تهران چیست
با توجه به شیوع بسیار زیاد مشکلات و بیماری های مربوط به مفاصل و استخوان ها … ابن سیستم پیچیده و مهم متاسفانه امروزه برخی افراد فرصت طلب تلاش می کنند تا با استفاده از دامن زدن به ترس ها ی موجود، درباره این بیماری ها کابوسی برای بیمار و همراهان آنان میسازندو بعضا از این نا آگاهی بیماران سودهای کلانی را برای خود میسازند.
باید آگاه باشید که درمان های ناصحیح و غیر علمی و بعضا خطرناک می توانند موجب تاخیر در برطرف ساختن مشکلات بیمار شده، گاهی هم حتی بر شدت آن ها هم بیفزایند و شخص را علاوه بر مشکلات جسمی در و غمی بزرگ فرو میبرددر این خصوص مراجعه به متخصص های ارتوپد در تهران می تواند از بروز چنین مشکلاتی بکاهد و یک متخصص ارتوپد باید تجربه کافی در زمینه درمانی داشته باشد و با تشخیص و درمان به موقع خود بتواند افراد را از بروز عوارض احتمالی بیماری ها رهایی بخشد .
وظیفه اصلی متخصص های ارتوپد تهران چیست
متخصص ارتوپدی ماهر که به آن متخصص استخوان و مفاصل یا جراح استخوان و مفاصل یا ارتوپد هم میگویند سعی می کند تا با استفاده از روش های جراحی _ غیر جراحی به تشخیص و درمان مشکلات سیستم حرکتی بدن سعی در آم دارد که بیماری و درد را یه طور کامل درمان کند مشکلاتی مانند :
۱- آسیبهای ناشی از حرکات ورزشی : آسیب دیدگی های مفصلی و اندام ها یکی از مشکلات که در آسیب دیدگی های ورزشی خیلی شایع است . یعنی ورزشکار مفاصل یا اندامش آسیب می بینند شامل: آرنج، مچ دست، شانه، زانو، مچ پا، مفصل لگن یا انگشتان و به ورزش خود ادامه می دهند
باید اشاره کرد که .آسیب دیدگی های مفصلی و اندام ها به دنبال فعالیت های ورزشی جهت درمان دو مرحله داریم: مرحله اول، مرحله حاد هست که ورزشکار در زمین ورزشی باید به آن توجه کند . مرحله بعدی مراحل مزمنی است که نیاز به اقدامات درمانی از طرف پزشکان خواهد بود .
۲-آسیب های استخوان ها و مفاصل بدنبال ضربات مثل شکستگی، در رفتگی، کشیدگی و رگ به رگ شدن، پاره شدن تاندون ها و رباط ها و …
۳-خراب شدن مفاصل بدن مثل آرتروز و ساییدگی مفصل
۴-عفونت اندامها
۵-تومورهای استخوان و بافتهای نرم اندام
۶- متخصص های ارتوپد در تهران حتی در بیماریهای مادرزادی اندامها هم می توانند به افراد کمک شایانی کنند
جراح و متخصص ارتوپد تهران
جراح و متخصص ارتوپد در تهران امروزه بیماری ها و صدمات تنه و اندام ها را درمان می کند . حوزه ی فعالیت وی به استخوان ها و مفاصل محدود نمی شود، بلکه عضلات، تاندون ها، رباط ها، اعصاب، بورس های مفصلی و رگ های خونی را نیز در بر می گیرد .
جراحی تعویض مفصل توسط جراح و ارتوپد در تهران
افراد باید بدانید که در بیماری آرتروزهای ناتوان کننده ، جراحی تعویض مفصل حتما باید انجام شود و البته ناتوانی باید در حدی باشد که درد بیمار ما با درمان های دارویی، با فیزیوتراپی، با تزریقات مفصلی و آب درمانی ها خوب نشود و درد ادامه پیدا کند و یک درد مقاوم باشد، نیاز است تعویض مفصل انجام شود .
از طرفی براساس سن افراد ، اگر آرتروزی باشد که به شکل خیلی طبیعی پیشرفت کند بدین معنا که در همه ی افراد شروع می شود و پیشرفت می کند و اگر یک آرتروز معمولی باشد که درد بیمار هم با درمان های معمول جواب دهد . معمولا تا سن ۵۵، ۶۰ و حتی تا ۶۵ سالگی شاید نیاز به تعویض مفصل نباشد .
جراحی آرتروسکوپی
آرتروسکوپی نوعی روش جراحی بوده که پزشکان از آن برای بررسی، تشخیص و درمان مشکلات مرتبط با مفاصل استفاده میکنند.جراح میتواند جراحی آرتروسکوپی را در اتاق عمل یا به صورت سرپایی انجام دهد و این بدان معنی است که شما میتوانید در همان روز به خانه بروید. نوع بیهوشی بستگی به مفصل مورد نظر دارد. بنابراین، بیهوشی ممکن است عمومی یا موضعی باشد.
با استفاده از آرتروسکوپ می توان پارگی لیگامان ها را در شانه و زانو درمان کرد. می توان غضروف آسیب دیده در شانه یا زانو و منیسک آسیب دیده در زانوبیمار را ترمیم یا خارج کرد.
ترمیم یا_ بازسازی رباط صلیبی قدامی در زانو و یا خروج بافتهای ملتهب در زانو، شانه، آرنج، مچ دست ها و مچ پا با آرتروسکوپ امکان پذیر است. آرتروسکوپ می تواند به خروج استخوانها یا غضروفهای آزاد در شان، زانو، آرنج ، مچ دستها و مچ پا کمک کند.
به توسط آرتروسکوپ می توان سندرم کانال کارپ را در ناحیه مچ دست ها را درمان کرد. گرچه می توان رون هر مفصلی را با آرتروسکوپ دید ولی انجام آرتروسکوپی در شش مفصل بیشتر انجام می شود که عبارتند از: زانو، شانه، آرنج، مفصل رانها ، مچ دست و مچ پاها
درمان آرتروز توسط متخصص های ارتوپد در تهران
یکی از شایع ترین بیماری های مفاصل، آرتروز می باشد . شصت درصد از افراد بالای شصت سال و چهل درصد از افراد در سن چهل سالگی در ایران دچار آرتروز هستند و از بیماری خود آگاه نیستند . آرتروز یا استئوآرتریت بیماری است با مشخصه ی تحلیل و از بین رفتن غضروف مفصلی و رشد خارهای استخوانی که باعث التهاب بافتهای اطراف می شود . شایع ترین مفاصل درگیر عبارتست از : زانو، انگشتان دست، پا و ستون فقرات است .
آرتروز از شایع ترین بیماری های سالخوردگی به حساب می آید و به دلیل برخی عادات و سیک زندگی نا درست مشکلات بیماری مفاصل در جامعه ایران عمومیت بسیار دارد البته علل مختلفی را برای این بیماری میشود برشمرده مثل : ترکیب یا عوامل مکانیکی، زیست شناختی، بیوشیمیایی، التهابی و ایمنی را برای ایجاد تشدید عارضه و بیماری آرتروز متخصصان ارتوپد بر میشمارند
تشخیص و درمان توسط متخصص های ارتوپد تهران
بسیاری فکر می کنند متخصص ارتوپد یا جراح ارتوپد فقط جراح استخوان بوده و مسئول رسیدگی به استخوانهای اندامها است. این اشتباه ا ست.بسیاری از دردهایی که در دست ها و پا احساس می شوند به علت مشکلاتی در بافتهای غیر استخوانی اندام ایجاد شده اند.
اینطور نیست که هر کدام از بافت هایی که مشکل داشته باشد درمان آن عمل جراحی باشد. اتفاقا درمان غالب دردهای در دست و پاها و و حتی در کمر باعمل نیست.تنها درمان معدودی از مشکلات استخوانها ، مفصل ، تاندونها یا اعصاب اندامها نیاز به عمل جراحی دارد. اگر درمان نیازمند جراحی باشد این کار را متخصص و جراح ارتوپد در تهران انجام میدهد
علائمی که نشان دهنده مشکلات استخوانهایتان است
۱-ناخنهایتان شکننده شدهاند
آزاردهنده است که ناخنها به راحتی بشکنند. اگر متوجه شدهاید ناخنهایتان بیشتر از حد معمول شکننده شدهاند باید علت را پیدا کنید. ناخنهای شما میتوانند به چند دلیل شکننده و سست شوند؛ اما دو تا از شایعترین علتها معمولاً کمبود کلاژن و کمبود کلسیماند. کلاژن، پروتئینی است که از پوست، بافت همبند و اسکلت شما محافظت میکند
.افراد میتوانند با خوردن غذاهایی مانند توت، سبزیجات برگدار، سویا و مرکبات به سلامت ناخنهایتان کمک کنید. کلسیم، برای سلامت استخوان لازم است. علاوه بر محصولات لبنی میتوانید از سبزیجات برگدار تیره و ساردین نیز کلسیم دریافت کنید. اگر کلاژن یا کلسیم بدنتان کافی نباشد، عوارض آن را در ناخنهایتان خواهید دید
۲-لثههایتان عقبنشینی کردهاند
افزایش سن لزوماً باعث عقبنشینی لثهها نمیشود. لثههای بیمارممکن است در اثر افت قدرت استخوان آرواره و کاهش تودهی استخوانی نیز عقب بروند. استخوان فک شما مانند لنگری برای دندانهایتان است، بنابراین وقتیکه ضعیف میشود، لثهها میتوانند از دندانها فاصله بگیرند. یکی از علائم اصلی پسروندگی لثهها این است که دندانها شُل میشوند.
بهطور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید تا سلامت لثهها و دندانهایتان را بررسی کند. حتی اگر لثههایتان مشکلی ندارند، باز هم باید اقدامات پیشگیرانه مانند بهطور مرتب نخ دندان کشیدن و مسواک زدن را انجام دهید. ضمناً با آدامس جویدن هم میتوانید آروارههایتان را تقویت کنید.
۳-بیدلیل دچار شکستگی استخوان میشوید
یک علامت بزرگ ضعف استخوان و کاهش تراکم استخوان میتواند شکستگی آن باشد. مثلاً اگر استخوان قوزک پایتان در یک حادثهی بسیار جزئی بشکند، شاید وقت آن است که سلامت استخوانهایتان بررسی شود چون این شکستگی ممکن است علامت اولیهی پوکی استخوان برای فرد باشد.
استئوپورز- بیماری پنهان استخوان
استئوپورز یکی از بیماریهای شایع و شاید بتوان گفت شایع ترین و جدی ترین بیماری متابولیک استخوان است. در جریان این بیماری استخوان دچار کاهش حجم می شود و به قول مردم استخوان دچارپوکی می شود.همان طور که می دانیم استخوان عمدتا از مواد معدنی تشکیل شده است؛ بنابراین هر گونه اختلالی در جذب این مواد می تواند حجم استخوان را کم نموده و استخوان را به مرور مستعد شکستگی و مشکلات دیگر کند.
هورمونهای جنسی، هورمون رشد، زمان شروع بلوغ و تغذیه و مصرف کلسیم و ورزش همه می توانند بر نسج استخوان اثر استئوپورز را گاهی بیماری و مشکل اصلی زنان یائسه می دانند. البته کاهش نسج استخوان در زنان قبل از یائسگی شروع می شود ولی زمانی که خانمها وارد دوره جدید یعنی قطع قاعدگی می شوند سرعت این بیماری چند برابر می شود، به طوری که در مدت کوتاهی نسج استخوان به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.
بيمارى پاژه چیست
بيمارى پاژه عارضهاى با علت نامعلوم است که در آن نواحىاى از استخوان بهصورت موضعى دچار نرمى مىشود. هر استخوانى ممکن است گرفتار شود ولى شايعترين استخوانهاى درگير عبارتند از: لگن، ران، جمجمه، استخوانهاى بازو، استخوان ترقوه و مهرهها.
بيمارى پاژه اغلب به هيچوجه علامتدار نمىشود و در پرتونگارى اتفاقى که بهعلت بيمارىهاى ديگر انجام مىگيرد، کشف مىشود. در ساير موارد ممکن است درد موضعى وجود داشته باشد که شبها بدتر مىشود. در صورت گرفتارى جمجمه سردرد ممکنست بروز کند.
کرى و تغيير شکل جمجمه ممکنست ايجاد شود. استخوانها همچنين ممکن است دچار تورم موضعى در محل ضايعات استخوانى شوند و اين ضايعات ممکن است گرم و حساس گردند و به راحتى بشکنند. اگر اين ضايعات خيلى وسيع باشند، ممکنست در اثر افزايش زياد جريان خون داخل آن ها، نارسائى قلبى ايجاد کنند
تومورهاى استخوانى
اکثر تومورهاى استخوانى از سرطانهاى ساير اعضاء مثل پستان ها ، ريه، کليه ها ،و تيرو ئيد ، يا پروستات به استخوانها گسترش میيابند. اکثر تومورهاى اوليه استخوان خوشخيم هستند، مثل استئوکوندروم که يک تومور مخلوط از بافت استخوانى و غضروفى است و اغلب در جوانان ظاهر مىشود، يا استئوئيد استئوم که اغلب در استخوانهائى دراز ايجاد مىشود. اين تومورها ممکن ست باعث ايجاد درد شوند يا استخوان را ضعيف کنند و موجب شکستگى هم شوند. تومورهاى بدخيم مثل اُستئوژنيک سارکوم و سارکوم ئوينگ نادر هستند و اغلب در آنها قطع عضو يا برداشتن استخوان مبتلا علاوه بر مصرف داروهاى ضد سرطان، ضرورى است.
روماتیسم مفصلی چیست
روماتیسم مفصلی بیماریست که سبب درگیری مفاصل می شود. این بیماری منجر به بروز سفتی و درد و تورم مفصل ها میشود. اگر یک زانو یا دست شکا مبتلا به این بیماری شود سایر مفصل ها نیز درگیر خواهند شد. این بیماری معمولاً بیش از یک مفصل را درگیر میکند. بیماران مبتلا به این بیماری معمولاً احساس خستگی داشته و گاهی اوقات دچار تب می شوند.
بعضی از افراد فقط برای چند ماه یا یک سال یا نهایتاً دو سال مبتلا به این بیماری بوده و بعد از طی این دوره بدون ایجاد هیچگونه ضایعه ای، بیماری رفع می شود.برخی دیگر نیز گاه گاهی دچار علائم بوده و گاهی بهبود مییابند. در بعضی افراد نیز ممکن است بیماری بسیار شدید بوده و برای سالها یا تمام عمر باقی بماند. این فرم بیماری منجر به بروز صدمات شدید به مفاصل می شود.
دکتر حامد حکیمی –متخصص ارتوپد